DE MANDALA

Een Mandala staat voor jouw weg naar zelfontwikkeling, iets dat eenieder, waaronder ook ik, tegenkomt op zijn/haar pad.

Deze paden en kijk op jezelf, anderen en de wereld, zijn te verwerken in een Mandala. Het is meer dan een tekening alleen. Het creëren van de Mandala zorgt voor kalmte, stilte en het delen van emoties. Ook ik ben een lange tijd op zoek geweest naar groei: wie ben ik? Het tekenen van Mandala’s heeft mij een stuk bewustzijn gegeven. Soms is het lastig om jezelf uit te drukken in woorden, wat te maken heeft met het afstemmen van je gevoel.

Een Mandala is een spiegel van je ziel. Wat in jezelf zit, komt naar buiten via het tekenen van een Mandala. Het gebruik van kleur geeft een rustzalig en vredig gevoel. Een Mandala staat voor symmetrie en kleurencombinatie. Kleuren staan voor gevoelens, die uit de mens zelf komen. Dit niet volgens een vast standaard, maar vanuit het gevoel dat iemand ergens bij heeft. Uit deze vormen en kleuren kun je informatie halen over iemands persoonlijke ontwikkeling.

WhatsApp-Image-2020-06-10-at-11.51.03-1

Wat brengt het je?

Het creëren van een Mandala kan je op verschillende vlakken brengen naar dat wat jou verder ontwikkeld. Het tekenen van een Mandala brengt inzichten, je stelt je hart open, je kunt je stem op een andere manier laten horen en je gedachtes vrij laten in vorm en kleur. Door te kijken naar het eigen werk en door te kijken naar het werk van een ander, probeer ik de creërende te helpen. Daarbij wil ik jullie het volgende meegeven:

Ik wil je van jezelf laten houden.
Ik wil je steviger in je schoenen laten staan.
Ik wil je meer zelfvertrouwen geven.
Ik wil een fijne energie in je lichaam geven.
Ik wil je goed in je vel laten zitten.
Ik wil je vrijer laten bewegen.
Ik wil je laten ontspannen.
Ik wil je laten stilstaan bij het hier en nu.
Ik wil je leren loslaten.
Ik wil je ziel opfleuren.
Ik wil je leren non-verbaal laten creëren in kleur en vorm.
Én tenslotte geef mandala tekenen een kleur aan je dag.

mandala-4-1