OVER MIJ

Waar sta ik voor

Ik sta voor kleur, openheid en ik voel me gedragen door oerkracht en positiviteit. Verder ben ik leergierig en altijd op zoek naar groei. Ik ben een echte denker, maar wanneer ik aan het creëren ben, ben ik even uit mijn hoofd, stopt het piekeren en luister ik naar mijn hart en geniet. Mijn passie is (Mandala) tekenen in combinatie met kleuren. Dit is dan ook een deel van mij. Ik heb iets gevonden dat bij mij past en deze energie wil ik graag overbrengen aan jullie.

Bij de energie die vrijkomt bij het creëren van een Mandala, stroomt mijn ademhaling beter en kom ik volledig tot rust. In die volledige rust kan ik dan ook het beste creëren. Omdat er ontzettend veel van ons wordt verwacht, wil ik jullie laten ervaren hoe fijn Mandala tekenen is en wat voor rust het geeft.

Mijn achtergrond

Het Mandala tekenen is op mijn pad gekomen door het volgen van een workshop bij de Krekel in Oisterwijk. Bij het volgen van deze workshop ontstond er een passie voor Mandala tekenen. Vervolgens heb ik geen moment meer getwijfeld over mijn passie en deze alleen maar voortgezet als hobby en nu ook als werk. Ik doe namelijk alles wat goed voelt en Mandala tekenen voelt goed. Vanuit deze kracht en het intuïtief, gevoelsmatig, tekenen, ben ik zelf gestart. Zo heb ik ook mijn eerste creaties mogen tonen tijdens Moergestel creatief.

mandala-6

Daarnaast heb ik in 2018/2019 de opleiding ‘kunstzinnig dynamisch coachen met lichaamswerk’ gevolgd. Dit bij De Kleine Tiki in Breda. Hier leerde ik hoe je het lichaam kan gebruiken door dans. Een vorm van expressie, evenals het tekenen van een Mandala. Erachter komen waar je blokkades, krachten en impulsen liggen, stond centraal. Kortom: leren luisteren naar het lichaam. Daarbij ook het leren kijken naar welk materiaal en werkwijze bij jouw ontwikkeling past.

mandala-1

Mandala tekenen kan een van deze vormen zijn. Evenals bij dans, als bij het tekenen van een Mandala, leer je jouw ontwikkelpunten te herkennen. Een ontwikkelpunt kan soms als ‘drempel’ worden ervaren. Door over deze drempel heen te stappen, creëer je een heerlijk gevoel, wat energie geeft en je stappen in de goede richting laat doen.

Ik ben zelf ontwikkeld van ‘denker’ naar ‘bedenker’, waardoor ik mijn plan omtrent de workshops heb weten uit te voeren. Een van mijn ontwikkelpunten had te maken met het makkelijker willen uitdrukken wat ik precies bedoel/voel, jezelf kunnen verwoorden. Omdat het creëren van een Mandala voor mij dient als hulpmiddel om te communiceren, kan ik mijzelf uitdrukken in het gebruik van kleur en vorm. Een Mandala staat voor: ‘non verbale communicatie’. Het non verbaal communiceren in kleur en vorm staat dan ook centraal in mijn workshops.

mandala-4-1